sâmbătă, 7 noiembrie 2009

3D Băsescu

Nu e la cinema, dar e în realitate. E filmul vieţii... vieţii omului Băsescu. Şi dacă tot e om, e talentat. Pentru că Traian Băsescu dansează, face slalom şi zice… poezii.Nu e în clasa a doua. Nici la grădiniţă nu mai e. Dar spune “Prezent!” la “Divertis – Serviciul Român de Comedie”.
Iar dacă la şcoală eşti obligat, la ProTV eşti rugat. Pentru că, la insistenţele lui Toni Grecu, Traian Băsescu recită, cu lacrimi în ochi, versuri aduse de pe mare.
“Deasupră-ţi cerul se înalţă

Şi de pe el privesc în jos
Sute de stele ce-l admiră
Pe bravul om prietenos.”

Emoţiile insistente l-au făcut pe omul Băsescu să recunoască faptul că a uitat celelalte versuri. Situaţia a fost remediată la finalul emisiunii când preşedintele zice “Mi-am amintit ultima strofă” şi continuă poezia.
“Iar după luni de mers pe-ntinderea albastră,

Întors din nou la ţărmul tău iubit,
Ai alergat grăbit spre casă,
Să vezi iar chipul mamei fericit.
Casa era pustie şi cernită
Şi ai plecat în Cer, spre cimitir,

Ca să aşezi în ţărâna proapsăt răvăşită
Un trandafir, trei lacrimi ş-un sărut.”

Născută la cârma Bricului “Mircea”, poezia nu-i aduce note preşedintelui, ci eticheta de poet, aşa cum e considerat rom..mânul. Şi dacă-i poet, e şi jucător.
Aşa că, dacă nu-i la Cotroceni, atunci e la horă. Invitat la deschiderea anului universitar de la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca, Traian Băsescu s-a prins şi s-a aprins la o horă cu studenţii instituţiei.
Hobby-urile preşedintelui ajung şi pe pârtie. Cum cade zăpada, cum porneşte snowmobilul. În fiecare iarnă, Băsescu conduce ţara de pe Valea Prahovei, unde petrece vacanţa alături de soţie.
Hobby-urile amintite vorbesc despre 3D Băsescu care ar putea fi 4D dacă am lua în considerare că hobby-ul preferat al preşedintelui este să se scalde în băi de mulţime.

*ACEST ARTICOL ESTE O TEMĂ PENTRU FACULTATE

Niciun comentariu: