joi, 16 aprilie 2009

Oferte de Universitate: "Filosofia salvează România"
Primul contact are loc pe 3 aprilie. Se numeşte "Târgul de Educaţie 2009" şi îl găsim pe holurile Facultăţii de Drept, ce aparţine de Universitatea din Bucureşti. De la facultăţile umane Sociologia, Psihologia, Jurnalismul, Litere, Limbi Străine etc. până la cele reale conduse de Matematică, Chimie, Fizică, şi-au etalat standurile cu pliante, broşuri, steaguri, şepci şi tricouri care evidenţiază brand-ul fiecărei facultăţi.

Cei mai mulţi se înghesuie la standul filosofilor, unde ei îşi promovează facultatea folosindu-se de Casa Poporului... cartonată. Parlamentul României dezvăluie prin extremităţile sale, celelalte, nu sus, nu jos, titluri din ziar care indică unde se fabrică, pe bandă rulantă, corupţii. Drept pentru care "Filosofia salvează România", sloganul urmaşilor lui Aristotel, Platon şi Shoppinghauer, este magnetul care lipeşte ochii elevilor şi stundenţilor prezenţi de măsuţa care susţine Poporul... Casa Poporului.

Deznodământul e unul singur. Unii mai îndrăzneţi scot corupţii la suprafaţă, din plastic făcuţi, cu o mini-undiţă improvizată, din apa află într-un recipient în spatele parlamentarilor... doar din carton.Niciun comentariu: